Hoppa till huvudinnehåll

Ge en gåva

Att högern backas upp av näringslivstoppar och miljardärer är inget nytt. Att det är högerns problembeskrivningar som driver nyhetsklicken i all etablerad media har blivit smärtsamt tydligt under det senaste decenniet. Högerns vinklar på samhällsproblemen: gängkriminalitet, våldsbrott, bidragsfusk. Varje dag, varje vecka.

Det är inte oväsentliga frågor – tvärtom. Men lösningarna på dessa och andra problem är inte högerns, de är vänsterns. Antalet fattiga pensionärer skulle bli noll om vänsterns förslag om pensionerna fick majoritet. Klimatomställningen skulle vara något vi betalade och fixade gemensamt och inte något vi skäms över att vi som individer inte har råd med. Välfärden skulle sluta mjölkas på pengar av vård- och friskoleföretagen – som istället kunde gå till satsningar på schyssta villkor för de av oss som jobbar i den och bättre förutsättningar för vård, skola och omsorg.

För att vinna och bryta högerns dominans måste vi bygga upp en opinionsbildning på nätet som kan matcha högerns. Men det kostar pengar.

När vi för två år sedan drog i gång en insamlingskamapnj för att få till en större egen produktion i form av poddar, program och mer rörligt innehåll i våra sociala medier – så svarade ni med att öppna era plånböcker.

Det som produceras här på rött.nu är möjligt att göra för att du som läser, lyssnar och tittar har varit med och samlat in pengarna som möjliggör den här produktionen. Nu är valrörelsen igång. Valet kommer till viss del avgöras av att vi stärker vår närvaro. Men även efter valet vill vi fortsätta att stärka vår digitala opinionsbildning, efter valet börjar jobbet att förändra politiken på riktigt.

Det kostar pengar. Vi har inga miljonärer i ryggen som högern har – men vi är många. Kan du vara en av dem som stödjer vårt arbete? Swisha 100 kronor till 123 041 01 91. Märk insättningen “Rött”!

Taggar